Fem servir cookies. Més informació  aquí Acceptar

Els millors casos d'èxit d’apps venudes a les empreses.

L'història de la venda d’Instagram a Facebook

Com van triomfar algunes persones venguen les seves apps a empreses.

Per vendre aplicacions a empreses, i que aquesta, suposi una bona inversió, cal conèixer una sèrie de claus a tenir en compte. Com els punts que ja vam explicar en el post anterior sobre com vendre una app a una empresa.Una de les majors inversions d'empreses dedicades al sector de la tecnologia va ser quan Facebook va comprar Instagram per 1.000 milions de dòlars.Mark Zuckerberg i Kevin Systrom formaven part d'una petita empresa, la qual en un principi només comptava amb 13 empleats, i que va crear l'app d'Instagram, en la qual, en un principi, tractava d'una aplicació que permetia editar imatges amb filtres i compartir-les. Era una plataforma exclusivament per a iPhone.L'oferiment de 1000 milions de dòlars per una companyia que encara era petita, però que era vista com una plataforma amb un gran potencial de creixement, la va convertir en una gran inversió en el seu moment. Haver fet la mateixa compra, ara per ara, hagués suposat una inversió molt més gran de la que va ser llavors, ja que aquest gener del 2019 la plataforma va arribar als 1000 milions d’usuaris.A partir d'aquest moment, Facebook va introduir els primers anuncis publicitaris en l'aplicació obtenint una gran rendibilitat. Més endavant, l'agost de 2016 es van introduir les històries d'Instagram, on es poden visualitzar fotografies i vídeos dels usuaris durant 24h i després d'aquest temps s'eliminaven automàticament, com ho va fer en el seu dia Snapchat. Efectivament, Instagram es va avançar i es va inspirar en Snapchat per incorporar els continguts temporals, que van tenir una gran acollida per la comunitat d’Instagram.Un altre exemple de gran èxit és la compra de Google a la plataforma de Youtube per 1600 milions de dòlars al 2006, que va ser també una de les majors inversions del món, i que, encara que al principi, no va ser molt ben vista, a dia d’avui va ser una de les millors que es van fer.Altres exemples d'empreses que van aconseguir obtenir un gran benefici venent la seva app van ser:

  • Asics, que va comprar la Startup creadora de l’app RunKeeper
  • Adidas, va comprar Runtastic
  • Under Armour va comprar FitnessPal i Endomondo.
  • Yahoo, va comprar Summly.

Avui en dia, molts creadors d'aplicacions han aconseguit grans beneficis amb la seva venda. Potser l'exemple de venda d'Instagram a Facebook sigui un dels casos més coneguts però hi ha nombrosos casos en què les vendes d'apps a empreses han triomfat i han aconseguit fer milionaris a molts creadors d'apps.Això demostra, que trobar una bona idea en el moment adequat, i prendre la decisió de implementar-la, pot fer d'això un gran negoci.I tu que en penses, vendries el teu projecte per aquestes quantitats?

Abalit Technologies - 16/03/2021

DEMANAR PRESSUPOST

Demana pressupost per a desenvolupar una app. Si ho desitges, indica'ns si vols contactar amb la nostra oficina de Barcelona, Madrid, Nova York o Londres.

Introdueix el codi de validació:
captcha